Kycklinggryta med trattkantareller
Potatis
- 900 g Mandelpotatis delade på mitten
- 1 dl Matolja
- 50 g Smör
Sås
- 2 pkt Bacon fint skuren
- 2 st Gul lök finhackad
- 300 g Trattkantareller
- 4-5 dl Vatten
- 1 st Buljontärning Kyckling
- 3 dl Vispgrädde
- 2 msk Dijonsenap
- 1/2 dl Persilja finhackad
- 2 msk Maizena
- 3 msk Vatten
- 1/2 st Citron + zest
- Salt & peppar
Kycklingfiléer
- 3 st Kycklingfiléer Delade. Alternativt 6 st minutfiléer
- Smör, salt & peppar
Mandelpotatis
Skölj mandelpotatisen och torka rent.
Hetta upp en stekpanna med olja och stek potatisen ihop med smör och lite salt.
Stek potatisen tills gyllene i färgen.
Lägg potatisen på hushållspapper och låt rinna av.
Sås
Stek bacon i en stor stekpanna eller en tjockbottnad kastrull tills den fått lite färg.
Tillsätt lök och trattkantareller och stek hårt tills allt vatten (från kantarellerna) är borta och allt blir knaprigt (kan ta en liten stund)
Tillsätt vatten och buljong och låt koka ihop i ca 3 minuter.
Tillsätt grädde, svartpeppar, dijonsenap, persilja, timjan och citron plus zest.
Låt sjuda på svagare värme i ca 3 minuter.
Blanda maizena och vatten i ett glas och häll lite i såsen (inte allt) tills såsen får rätt krämighet.