Kycklinggryta med trattkantareller
Ingredienser
Potatis
- 900 g Mandelpotatis delade på mitten
- 1 dl Matolja
- 50 g Smör
Sås
- 2 pkt Bacon fint skuren
- 2 st Gul lök finhackad
- 300 g Trattkantareller
- 4-5 dl Vatten
- 1 st Buljontärning Kyckling
- 3 dl Vispgrädde
- 2 msk Dijonsenap
- 1/2 dl Persilja finhackad
- 2 msk Maizena
- 3 msk Vatten
- 1/2 st Citron + zest
- Salt & peppar
Kycklingfiléer
- 3 st Kycklingfiléer Delade. Alternativt 6 st minutfiléer
- Smör, salt & peppar
Instruktioner
Mandelpotatis
- Skölj mandelpotatisen och torka rent.
- Hetta upp en stekpanna med olja och stek potatisen ihop med smör och lite salt.
- Stek potatisen tills gyllene i färgen.
- Lägg potatisen på hushållspapper och låt rinna av.
Sås
- Stek bacon i en stor stekpanna eller en tjockbottnad kastrull tills den fått lite färg.
- Tillsätt lök och trattkantareller och stek hårt tills allt vatten (från kantarellerna) är borta och allt blir knaprigt (kan ta en liten stund)
- Tillsätt vatten och buljong och låt koka ihop i ca 3 minuter.
- Tillsätt grädde, svartpeppar, dijonsenap, persilja, timjan och citron plus zest.
- Låt sjuda på svagare värme i ca 3 minuter.
- Blanda maizena och vatten i ett glas och häll lite i såsen (inte allt) tills såsen får rätt krämighet.
Kycklingfilé
- Stek kycklingfiléerna i rikligt med smör och olja.
- Lägg kycklingfiléerna på en skärbräda och låt vila i ca 10 minuter täckta med smörpapper eller folie.
Upplägg
- Skär upp kycklingfiléerna i skivor och lägg på den varma såsen. Lägg även i mandelpotatisen och garnera med timjan!