Vår bulldeg

Vår bulldeg

Ett degrecept som är supergod. Gör vilka fyllningar som helst. Allt från kanel, vanilj, till kardemumma. Degen blir även bra till saffransbröd och saffransbullar.

Ingredienser

  • 50 g färsk jäst
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 5 dl mjölk
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 krm salt
  • 2 st ägg
  • 13-14 dl vetemjöl

Instruktioner

  • Smula sönder jästen i en bunke. Rör tills jästen lösts upp i vätskan.
  • Blanda i socker, smör, ägg, salt och lite vetemjöl i taget och blanda till en kladdig med fast deg. Arbeta degen ca 5 min. Jäs under bakduk 1 ½ timme.
  • Baka ut i valfri form och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 250°.
  • Peta i russin i bullarna. Pensla med uppvispat ägg. Baka ca 7-8 minuter i mitten av ugnen tills bullarna fått fin färg. Låt svalna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.