Vår bulldeg
Ett degrecept som är supergod. Gör vilka fyllningar som helst. Allt från kanel, vanilj, till kardemumma. Degen blir även bra till saffransbröd och saffransbullar.
Ingredienser
- 50 g färsk jäst
- 150 g rumsvarmt smör
- 5 dl mjölk
- 1,5 dl strösocker
- 3 krm salt
- 2 st ägg
- 13-14 dl vetemjöl
Instruktioner
- Smula sönder jästen i en bunke. Rör tills jästen lösts upp i vätskan.
- Blanda i socker, smör, ägg, salt och lite vetemjöl i taget och blanda till en kladdig med fast deg. Arbeta degen ca 5 min. Jäs under bakduk 1 ½ timme.
- Baka ut i valfri form och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 250°.
- Peta i russin i bullarna. Pensla med uppvispat ägg. Baka ca 7-8 minuter i mitten av ugnen tills bullarna fått fin färg. Låt svalna.