Pepparkaksbullar

Ingredienser

Deg:

  • 1 1/2 tsk torrjäst
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 150 g normal saltat Svenskt smör rumstempererat
  • 5 dl mjölk
  • 1/2 tsk kardemumma malen eller stött
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 9 dl + ca 6-7 dl vetemjöl

Fyllning:

  • 200 g normal saltat Svenskt smör rumstempererat
  • 1 dl strösocker
  • 3 msk pepparkakskrydda köpt eller eget
  • 4 msk vetemjöl

Topping:

  • 1 dl strösocker
  • ½ dl vatten

Instruktioner

  • I köksassistent blanda alla ingredienser till degen men bara 9 dl vetemjöl. Blanda till en lös deg.
  • Tillsätt mer vetemjöl, en dl i taget, och blanda väl. Degen ska vara mjuk .
  • Olja in en större bunke och lägg degen i. Plasta in ordentligt och låt vila i rumstemperatur över natten eller för minst 6 timmar.
  • Fodra två ugnsplåtar med bakplåtspapper eller använd en stor muffinsplåt. Ställ åt sidan.
  • Ta upp degen på bakbordet och kavla ut till en rektangel, ca 0,5 cm tjockt.
  • Blanda alla ingredienser till fyllningen och bred över degplattan.
  • Gör ett treslag och kavla plattan jämnt.
  • Skär i 3–4 cm bredda degremsor, från den korta sidan, med hjälp av en pizzaskärare.
  • Rulla varje remsa till en rulle. Lägg på plåt med lite mellanrum. Täck med en kökshandduk och låt bullarna jäsa ytterligare 30–45 minuter.
  • Sätt under tiden ugnen på 175 grader, över och undervärme.
  • Grädda bullarna i mitten av ugnen för ca 10–12 minuter eller tills bullarna har fått en fin ljusbrun yta.
  • Under tiden rör alla ingredienser till toppingen och koka upp till sirap, honungsliknande konsistens.
  • Pensla bullarna med sirap när de fortfarande är varma. Låt svalna på galler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.