Köttfärssoppa

Köttfärssoppa

En soppa som var en stor favorit när barnen var mindre. Numera tillagas den i över 60 portioner då vi tar upp båtarna på segelklubben. Receptet är baserat för 30 portioner, då vi tillagar två grytor med soppa.
Portioner 30 pers

Ingredienser

  • 2500 g Köttfärs
  • 20 st Potatis
  • 20 st Morötter
  • 10 st Gul lök
  • 3 dl Tomatpuré
  • 6 dl Persilja
  • 8 l Vatten
  • 2,5 dl Kalvfond
  • 2,5 msk Paprikapulver
  • 2,5 msk Salt
  • 2,5 tsk Svartpeppar

Instruktioner

  • Skala potatis och skär i tunna skivor. 
  • Skala morötter och riv grovt. 
  • Koka upp vatten och kalvfond. 
  • Lägg sedan i potatis och morötter. 
  • Skjud på svag värme i ca 10 minuter.
  • Bryn lök ock köttfärs, salt och peppar. 
  • Blanda ner i soppan tillsammans med tomatpuré och paprikapulver. 
  • Koka alltsammans i ca 5 minuter och strö över persiljan.

Postad i kategorin: Kött |

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.