Köttfärssoppa
En soppa som var en stor favorit när barnen var mindre. Numera tillagas den i över 60 portioner då vi tar upp båtarna på segelklubben. Receptet är baserat för 30 portioner, då vi tillagar två grytor med soppa.
Portioner 30 pers
Ingredienser
- 2500 g Köttfärs
- 20 st Potatis
- 20 st Morötter
- 10 st Gul lök
- 3 dl Tomatpuré
- 6 dl Persilja
- 8 l Vatten
- 2,5 dl Kalvfond
- 2,5 msk Paprikapulver
- 2,5 msk Salt
- 2,5 tsk Svartpeppar
Instruktioner
- Skala potatis och skär i tunna skivor.
- Skala morötter och riv grovt.
- Koka upp vatten och kalvfond.
- Lägg sedan i potatis och morötter.
- Skjud på svag värme i ca 10 minuter.
- Bryn lök ock köttfärs, salt och peppar.
- Blanda ner i soppan tillsammans med tomatpuré och paprikapulver.
- Koka alltsammans i ca 5 minuter och strö över persiljan.