Go Back

Kycklinggryta med trattkantareller

Ingredienser

Potatis

  • 900 g Mandelpotatis delade på mitten
  • 1 dl Matolja
  • 50 g Smör

Sås

  • 2 pkt Bacon fint skuren
  • 2 st Gul lök finhackad
  • 300 g Trattkantareller
  • 4-5 dl Vatten
  • 1 st Buljontärning Kyckling
  • 3 dl Vispgrädde
  • 2 msk Dijonsenap
  • 1/2 dl Persilja finhackad
  • 2 msk Maizena
  • 3 msk Vatten
  • 1/2 st Citron + zest
  • Salt & peppar

Kycklingfiléer

  • 3 st Kycklingfiléer Delade. Alternativt 6 st minutfiléer
  • Smör, salt & peppar

Instruktioner

Mandelpotatis

  • Skölj mandelpotatisen och torka rent. 
  • Hetta upp en stekpanna med olja och stek potatisen ihop med smör och lite salt. 
  • Stek potatisen tills gyllene i färgen. 
  • Lägg potatisen på hushållspapper och låt rinna av.

Sås

  • Stek bacon i en stor stekpanna eller en tjockbottnad kastrull tills den fått lite färg. 
  • Tillsätt lök och trattkantareller och stek hårt tills allt vatten (från kantarellerna) är borta och allt blir knaprigt (kan ta en liten stund)
  • Tillsätt vatten och buljong och låt koka ihop i ca 3 minuter. 
  • Tillsätt grädde, svartpeppar, dijonsenap, persilja, timjan och citron plus zest. 
  • Låt sjuda på svagare värme i ca 3 minuter.
  • Blanda maizena och vatten i ett glas och häll lite i såsen (inte allt) tills såsen får rätt krämighet.

Kycklingfilé

  • Stek kycklingfiléerna i rikligt med smör och olja.  
  • Lägg kycklingfiléerna på en skärbräda och låt vila i ca 10 minuter täckta med smörpapper eller folie.

Upplägg

  • Skär upp kycklingfiléerna i skivor och lägg på den varma såsen. Lägg även i mandelpotatisen och garnera med timjan!