Räkpaj
Pajdeg
- 100 g smör rumsvarmt
- 3 dl vetemjöl
- 1,5 dl ost riven
- 2 krm salt
- 2 krm peppar
- 2 msk vatten
Fyllning
- 500 g räkor med skal
- 4 st ägg
- 3 dl kaffegrädde
- 3 dl ost riven
- 1,5 dl dill hackad
- 1 krm salt
- 1 krm peppar
Pajdeg
Arbeta ihop ingredienserna till pajen och låt den vila svalt ca 1 timme.
Kavla degen på mjölat underlag och tryck ut degen i smord pajform, 28-29cm i diameter, glöm inte kanten.
Pensla botten och kant med det vispade ägget.
Förgrädda pajskalet i ugn 200°C ca 10 minuter.
Fyllning
Skala räkorna och ta undan några till garneringen.
Vispa ihop ägg och grädde i en skål.
Tillsätt ost, dill, kryddor och räkor.
Häll fyllningen i skalet och grädda i 200°C ca 20-25 minuter, tills äggstanningen stelnat.
Garnera med räkor.