Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Skriv ut
Pin
Räkpaj
Ingredienser
Pajdeg
100
g
smör
rumsvarmt
3
dl
vetemjöl
1,5
dl
ost
riven
2
krm
salt
2
krm
peppar
2
msk
vatten
Till pensling
1
st
ägg
uppvispat
Fyllning
500
g
räkor med skal
4
st
ägg
3
dl
kaffegrädde
3
dl
ost
riven
1,5
dl
dill
hackad
1
krm
salt
1
krm
peppar
Instruktioner
Pajdeg
Arbeta ihop ingredienserna till pajen och låt den vila svalt ca 1 timme.
Kavla degen på mjölat underlag och tryck ut degen i smord pajform, 28-29cm i diameter, glöm inte kanten.
Pensla botten och kant med det vispade ägget.
Förgrädda pajskalet i ugn 200°C ca 10 minuter.
Fyllning
Skala räkorna och ta undan några till garneringen.
Vispa ihop ägg och grädde i en skål.
Tillsätt ost, dill, kryddor och räkor.
Häll fyllningen i skalet och grädda i 200°C ca 20-25 minuter, tills äggstanningen stelnat.
Garnera med räkor.