Fläskfilé a'la pomme
Ingredienser till kokning
- 600 g fryst fläskfilé gärna kort
- 3-5 dl äppelcider av fin kvalité
- 2-4 dl vatten
- 1 tsk salt
- 1 msk soja
- 1 bit ingefära färsk
- 10 st kryddnejlikor
- 10 st vitpepparkorn
- 1 st gul lök
- 3-4 st persiljestjälkar
- 1 bit lagerblad
Ingredienser till sås
- 2 dl av buljongen efter kokningen
- 1 msk smör
- 1 msk vetemjöl
- 2 dl vispgrädde
- salt & peppar
Blanda samman ingredienserna till kokningen och låt allt koka upp en kort stund.
Lägg i den frysta fläskfilén och sjud den under lock i ca 20 minuter. Vänd filén och koka ytterligare cirka 20 minuter.
Sila och mät upp buljongen till såsen. Blanda samman smör och mjöl till en smidig pasta. Klicka i pastan buljongen under vispning. Koka såsen några minuter och tillsätt vispgrädden.
Skär upp filén i tunna skivor. Servera med kokt broccoli och kokt potatis. Gärna med en liten sallad till.