Stekt kyckling med tomatsallad
- 1,5 kg kycklingfilé
- salt &peppar
- smör till stekning
Sallad
- 200 g kvisttomater eller romantica
- 0,25 st gurka
- 0,5 st röd paprika
- 0,5 st gul paprika
- 0,5 st rödlök
Dressing
- 3 tsk vit balsamvinäger
- 1 st fint riven vitlöksklyfta
- 1 kruka hackad timjan
- 3 msk olivolja
Krydda filéerna och bryn dem runt om i smör. Lägg dem på bakpappersklädd plåt och efterstek i ugn på 125° till 72° innertemperatur. Skär filéerna tunt och lägg upp på fat.
Tärna grönsakerna ganska fint, hacka löken. Blanda samman dressingen och häll över. Smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra ett par timmar i kyl.Vid servering skedas grönsakerna över det skivade köttet.