Örtmarinerad fläskfilé

Skriv ut

Örtmarinerad fläskfilé

Ingredienser

  • 2 st fläskfiléer
  • smör
  • salt & peppar

Marinad

  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl vatten
  • 3 st vitlöksklyftor pressade
  • 1 st rödlök finhackad
  • 2 msk senap
  • 0,5 dl slätbladiga persilja finhackad
  • 2 msk timjan finhackad
  • 2 msk rosmarin finhackad
  • 0,5 st röd chili finhackad

Garnering

  • kryddgrönt

Instruktioner

  1. Putsa köttet och salta och peppra runt om. Bryn i smör så att det får fin färg.

  2. Lägg över köttet i en ungnsform och stek vidare mitt i ugnen på 200° i ca 20 minuter.

  3. Rör ihop alla ingredienserna till marinaden.

  4. Skiva köttet tunt och lägg på ett uppläggningsfat. Häll marinaden över. Låt stå ett par timmar i kylen.

  5. Garnera vid servering.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *