Go Back

Örtmarinerad fläskfilé

Ingredienser

  • 2 st fläskfiléer
  • smör
  • salt & peppar

Marinad

  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl vatten
  • 3 st vitlöksklyftor pressade
  • 1 st rödlök finhackad
  • 2 msk senap
  • 0,5 dl slätbladiga persilja finhackad
  • 2 msk timjan finhackad
  • 2 msk rosmarin finhackad
  • 0,5 st röd chili finhackad

Garnering

  • kryddgrönt

Instruktioner

  • Putsa köttet och salta och peppra runt om. Bryn i smör så att det får fin färg.
  • Lägg över köttet i en ungnsform och stek vidare mitt i ugnen på 200° i ca 20 minuter.
  • Rör ihop alla ingredienserna till marinaden.
  • Skiva köttet tunt och lägg på ett uppläggningsfat. Häll marinaden över. Låt stå ett par timmar i kylen.
  • Garnera vid servering.