Örtmarinerad fläskfilé
Ingredienser
- 2 st fläskfiléer
- smör
- salt & peppar
Marinad
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 dl olivolja
- 1 dl vatten
- 3 st vitlöksklyftor pressade
- 1 st rödlök finhackad
- 2 msk senap
- 0,5 dl slätbladiga persilja finhackad
- 2 msk timjan finhackad
- 2 msk rosmarin finhackad
- 0,5 st röd chili finhackad
Garnering
- kryddgrönt
Instruktioner
- Putsa köttet och salta och peppra runt om. Bryn i smör så att det får fin färg.
- Lägg över köttet i en ungnsform och stek vidare mitt i ugnen på 200° i ca 20 minuter.
- Rör ihop alla ingredienserna till marinaden.
- Skiva köttet tunt och lägg på ett uppläggningsfat. Häll marinaden över. Låt stå ett par timmar i kylen.
- Garnera vid servering.