GI-glögg utan socker

Ett bra alternativ till glögg för oss som är ”allergiska” mot socker 🙂

GI-glögg utan socker

Servings 6 portioner
Author Bitte

Ingredients

  • 75 cl rött vin
  • 1 st blodapelsin
  • 1 msk kardemummakärnor
  • 1 st kanelstång
  • 2 st kryddnejlikor hela
  • 2 dl björnbär
  • 1 dl svarta vinbär alternativt blåbär

Instructions

  • Mät upp rödvin i en kastrull
  • Tvätta apelsinen noga, riv skalet och pressa ur saften i kastrullen
  • Tillsätt övriga ingredienser
  • Värm försiktigt. Ta kastrullen från värmen precis innan det börja koka
  • Låt vila under lock i 2-3 timmar
  • Sila glöggen och servera

Notes

Glöggen håller cirka en vecka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.