GI-glögg utan socker

Ett bra alternativ till glögg för oss som är ”allergiska” mot socker 🙂

Skriv ut

GI-glögg utan socker

Portioner 6 portioner
Författare Anders

Ingredienser

  • 75 cl rött vin
  • 1 st blodapelsin
  • 1 msk kardemummakärnor
  • 1 st kanelstång
  • 2 st kryddnejlikor hela
  • 2 dl björnbär
  • 1 dl svarta vinbär alternativt blåbär

Instruktioner

  1. Mät upp rödvin i en kastrull

  2. Tvätta apelsinen noga, riv skalet och pressa ur saften i kastrullen

  3. Tillsätt övriga ingredienser

  4. Värm försiktigt. Ta kastrullen från värmen precis innan det börja koka

  5. Låt vila under lock i 2-3 timmar

  6. Sila glöggen och servera

Receptanteckning

Glöggen håller cirka en vecka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *