Vitlöksbröd

Vitlöksbröd

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 dl ljummet vatten
  • 13 dl vetemjöl
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1,5 tsk salt

Instruktioner

  • Hacka vitlöksflyftorna och ev. kryddor typ Basilika, oregano och timjan (Ca 1 msk av varje eller efter egen smak) får dra i oljan ca:1-2 tim.
  • Häll i vattnet och lös upp jästen. Blanda ner mjölet till en smidig deg. Låt jäsa ca:30-40 min.
  • Dela degen i 2 delar till limpor. Låt jäsa i 30 min.
  • OBS! Grädda i 250 grader längst ner i ugnen i 15 min. Skruva sedan ner värmen till 175 grader, grädda i 20 min.
  • Låt limporna svalna på galler utan handduk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.