Ett enkelt recept på hemmagjord glögg baserat på svagdricka. Vi brukar spara undan ett par flaskor till sommarens seglats och då smakar den riktigt bra.
Glögg
Ett enkelt recept på hemmagjord glögg baserat på svagdricka. Vi brukar spara undan ett par flaskor till sommarens seglats och då smakar den riktigt bra.
Ingredienser
- 4.5 l Svagdricka
- 2 kg Strösocker
- 50 g Jäst
- 500 g Russin
- 1 påse Kardemummakärnor
- 3 st Kanelstänger
- 5 cm Ingefära
- 5 st Potatis Skalad, rå
Instruktioner
- Häll upp svagdrickan i en väl rengjort plasthink.
- Blanda ut jästen i en kopp ljummet vatten och häll sedan ner i svagdrickan.
- Skiva potatisen och ingefäran.
- Tillsätt resten av ingredienserna.
- Täck över med plastfolie.
- Låt jäsa i 3-4 veckor. Skaka om då och då.
- Sila och häll över glöggen i nytt kärl. Se till att bottensatsen inte följer med.
- Låt stå stilla och klarna i en vecka.
- Buteljera!