Glögg
Ett enkelt recept på hemmagjord glögg baserat på svagdricka. Vi brukar spara undan ett par flaskor till sommarens seglats och då smakar den riktigt bra.
- 4.5 l Svagdricka
- 2 kg Strösocker
- 50 g Jäst
- 500 g Russin
- 1 påse Kardemummakärnor
- 3 st Kanelstänger
- 5 cm Ingefära
- 5 st Potatis Skalad, rå
Häll upp svagdrickan i en väl rengjort plasthink.
Blanda ut jästen i en kopp ljummet vatten och häll sedan ner i svagdrickan.
Skiva potatisen och ingefäran.
Tillsätt resten av ingredienserna.
Täck över med plastfolie.
Låt jäsa i 3-4 veckor. Skaka om då och då.
Sila och häll över glöggen i nytt kärl. Se till att bottensatsen inte följer med.
Låt stå stilla och klarna i en vecka.
Buteljera!