Silviakaka i långpanna

Silviakaka i långpanna

Ingredienser

  • 6 st ägg
  • 4 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl vatten

Glasyr

  • 210 g smör
  • 3 dl florsocker
  • 3 msk vaniljsocker
  • 3 st äggulor

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker riktigt fluffigt och vitt.
  • Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Sedan brukar jag sila i det i äggsmeten för att slippa alla former av klumpar. Blir aldrig klumpar så. Rör med slickepott.
  • Häll sist i vattnet och rör runt.
  • Ha i bakplåtspapper i en ugnsform. (Jag brukar använda 2 mindre för jag vill ofta ha kakan lite högre.) Häll i smeten i den och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 25 – 30 minuter. Ta sedan ut kakan och låt den svalna helt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.