Silviakaka i långpanna
- 6 st ägg
- 4 dl strösocker
- 6 dl vetemjöl
- 4 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- 3 dl vatten
Glasyr
- 210 g smör
- 3 dl florsocker
- 3 msk vaniljsocker
- 3 st äggulor
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker riktigt fluffigt och vitt.
Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Sedan brukar jag sila i det i äggsmeten för att slippa alla former av klumpar. Blir aldrig klumpar så. Rör med slickepott.
Häll sist i vattnet och rör runt.
Ha i bakplåtspapper i en ugnsform. (Jag brukar använda 2 mindre för jag vill ofta ha kakan lite högre.) Häll i smeten i den och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 25 – 30 minuter. Ta sedan ut kakan och låt den svalna helt.