Schweizernötstårta

Schweizernötstårta

Ingredienser

Smet

  • 2 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 100 g mald sötmandel
  • 1,25 dl vetemjöl
  • 100 g smör smält

Topping

  • 200 g schweizernötchoklad
  • 7 msk grädde
  • 1 msk smör

Instruktioner

  • Vispa ägg och socker pösigt i en bunke ca 5 min.
  • Blanda ner den malda mandeln, mjölet och sist smöret i bunken.
  • Se till att smeten är jämn.
  • Häll allt samman i en smord rund kakform gärna med löstagbar kant.
  • Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25-30 min till lätt gyllenbrun färg.
  • Ta ut kakan och låt den svalna något.
  • Smält under tiden chokladen i en kastrull på spisen på låg värme.
  • Rör ner grädden och till sist smöret i chokladen.
  • Bred toppingen på kakan och låt den svalna i kylen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.