Ryggbiff med vit sparris och örtbearnaise
Portioner 4
Ingredienser
- 4-500 g vit sparris
- 250 g smör
- 2 st schalottenlökar
- 3 kvistar dragon
- 3 msk vitvinsvinäger
- 2 dl vitt vin
- 3 st äggulor
- 1 knippe dragon färsk
- salt & peppar
- 1 kruka basilika färsk
- 5-600 g ryggbiff
- smör att steka i
- salladsblad
- 1 bit rödkål
- 3 msk olivolja
- 1 msk balsamvinäger
Instruktioner
- Skala stammen på sparrisen. Låt koka i 4-5 minuter och lägg dem sedan i kallt vatten.
- Smält smöret och låt det svalna något.
- Finhacka löken. Lägg dragon, schalottenlök, vinäger och vin i en tjockbottnad gryta. Koka tills bara några matskedar vätska återstår. Sila och häll tillbaka vätskan.
- Tillsätt äggulorna och vispa kraftigt. Ställ kastrullen på svag värme och hetta upp under ständig vispning tills blandningen tjocknar och blir pösig. Ta av kastrullen från värmen.
- Tillsätt det smälta smöret under kraftig vispning. Smaka av med hackad dragon, salt och peppar.
- Hacka de färska örterna och blanda ner i såsen.
- Salta och peppra ryggbiffarna. Stek i smör.
- Blanda salladsbladen med tunnt strimlad rödkål, olivolja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.