Ostpanerad kycklingfilé

Ostpanerad kycklingfilé

Ingredienser

  • 100 g västerbottenost riven
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk ströbröd
  • salt & peppar

Sås

  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st gul lök
  • 1 st morot
  • 1 msk olivolja
  • 500 g krossade tomater gärna chili

Instruktioner

  • Blanda riven ost, mjöl, ströbröd, salt och peppar. Vispa upp ägget i en skål.
  • Vänd filéerna först i ägg och sedan i ostblandningen. Stek dem gyllene i smör och stek dem sedan klara i ugnen i 10 minuter, 200 grader.
  • Skala och hacka vitklök, lök och morot. Fräs det i olja utan att det får färg. Tillsätt tomaterna och koka ihop såsen i 20 minuter.
  • Servera kycklingfiléerna med sin sås, klyftpotatis stekt med oliver och klyftad lök och en sallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.