Muffinspannkakor
- 2 dl vetemjöl för glutenfritt använder du mjölmix istället och tillsätter 1 msk fiberhusk
- 2 dl mjölk funkar även med mandel eller havremjölk
- 6 st ägg
- 1 tsk salt
- 6 msk smält smör
- smält smör till muffinsformen
Till servering
- Jordgubbssylt, vispgrädde och florsocker
Blanda vetemjöl och mjölk i en bunke. Vispa det ordentligt så det inte är några klumpar i. Ha också i salt och det smälta smöret.
Knäck sedan i äggen ett och ett, vispa emellan varje.
Förbered muffinsformen genom att ha i lite smör i varje behållare.
Fyll varje muffinsform till hälften. Grädda på 220 grader i ca 10 minuter. De ska ha fått fin färg och ha bullat upp sig rejält i formarna. De faller ihop sedan när man tar ut dem ur ugnen.
Servera med vispgrädde, jordgubbssylt och florsocker.