Muffinspannkakor

Muffinspannkakor

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl för glutenfritt använder du mjölmix istället och tillsätter 1 msk fiberhusk
  • 2 dl mjölk funkar även med mandel eller havremjölk
  • 6 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 6 msk smält smör
  • smält smör till muffinsformen

Till servering

  • Jordgubbssylt, vispgrädde och florsocker

Instruktioner

  • Blanda vetemjöl och mjölk i en bunke. Vispa det ordentligt så det inte är några klumpar i. Ha också i salt och det smälta smöret.
  • Knäck sedan i äggen ett och ett, vispa emellan varje.
  • Förbered muffinsformen genom att ha i lite smör i varje behållare.
  • Fyll varje muffinsform till hälften. Grädda på 220 grader i ca 10 minuter. De ska ha fått fin färg och ha bullat upp sig rejält i formarna. De faller ihop sedan när man tar ut dem ur ugnen.
  • Servera med vispgrädde, jordgubbssylt och florsocker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.