Morotskaka med limefrostning
- 3 st ägg
- 3 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 tsk bakpulver
- 1,5 tsk kanel
- 1 tsk kardemumma
- 0,5 tsk malen ingefära
- en nypa salt
- 1,5 dl solrosolja
- 4,5 dl rivna morötter
- smör och ströbröd till formen
Limefrosting
- 60 g smör
- 4 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 150 g philadelphiaost
- skal av en lime
Vispa alla ingredienserna med elvisp. Bred ut över kakan
Sätt ugnen på 150 grader
Vispa ägg och socker pösigt
Blanda alla torra ingredienser och häll i äggsmeten
Tilsätt olja och morötter
Häll smeten i en smörad och bröad form, gärna med löstagbar botten, 24 cm
Grädda i mitten av ugnen, ca 55 min
Låt svalna och bre på frostingen