Go Back

Morotskaka med limefrostning

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 3 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • en nypa salt
  • 1,5 dl solrosolja
  • 4,5 dl rivna morötter
  • smör och ströbröd till formen

Limefrosting

  • 60 g smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g philadelphiaost
  • skal av en lime

Instruktioner

Vispa alla ingredienserna med elvisp. Bred ut över kakan

  • Sätt ugnen på 150 grader
  • Vispa ägg och socker pösigt
  • Blanda alla torra ingredienser och häll i äggsmeten
  • Tilsätt olja och morötter
  • Häll smeten i en smörad och bröad form, gärna med löstagbar botten, 24 cm
  • Grädda i mitten av ugnen, ca 55 min
  • Låt svalna och bre på frostingen