Kycklingfilé med italiensk fyllning
Ingredienser
- 500 g kycklingfiléer
- 8 st soltorkade tomater i olja strimlade
- 2 st marinerade vitlöksklyftor
- 1 msk olja från tomaterna
- 0,5 kruka basilika
- 1 pkt bacon
- 1 msk smör
- 1 dl créme fraiche
- 1 dl vatten
- 1 msk kycklingfond
Instruktioner
- Vik ut lårfiléerna och banka ut dem med undersidan av en gryta.
- Mixa ihop tomater, basilika, olja och vitlök. Fördela hälften av fyllningen på filéerna och vik ihop dem.
- Linda bacon runt kycklingen och fäst med en tandpetare. Bryn runt om i smör.
- Lägg över köttet i en form och stek klart i 200 grader i 20 minuter i ugnen.
- Koka upp crème fraiche, vatten, fond och resten av fyllningen. Serveras som sås.
- Servera också klyftpotatis och en tomat- och gurksallad med lime och olivolja som tillbehör.
Anteckning
Tips: Det finns numera tunnskivade kycklingfiléer. Fungerar lika bra.