Krämig grönkålspasta med kyckling

Krämig grönkålspasta med kyckling

Ingredienser

  • 2 st kycklingfiléer
  • 400 g pasta valfri sort
  • 1 st bananschalottenlök finhackad
  • 1 klyfta vitlök
  • olivolja till stekning
  • 100-150 g grönkål
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 msk kycklingfond koncentrerad
  • 0,5 st Citron finrivet citronskal
  • 1 dl parmesanost riven
  • salt
  • svartpeppar nymalen

Till servering

  • 60 g pinjenötter rostade
  • parmesanost riven

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Salta och peppra kycklingfiléerna runt om. Bryn dem i smör i en stekpanna. Lägg i en ugnssäker form och tillaga i ugnen tills innertemperaturen är 68-69 grader.
  • Koka pastan i saltat vatten. Vattnet skall kännas lika salt som en kallsup i havet.
  • Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Skär loss bladen från stammen på grönkålen. Strimla bladen.
  • Fräs schalottenlöken några minuter på medelhög värme tills den blir glansig. Tillsätt vitlök och fräs lite till.
  • Tillsätt grönkålen och låt den fräsa med i pannan tills den mjuknar.
  • Tillsätt kycklingfond och grädde. Låt koka ihop till en krämig sås. Rör ner finrivet citronskal.
  • Häll av pastan. Blanda pastan med såsen och parmesanost. Salta och peppra.
  • Skär kycklingen lite snyggt i skivor på snedden. Lägg upp pastan på tallrikar tillsammans med kycklingen.
  • Avsluta med att riva parmesan över och toppa med rostade pinjenötter. Servera direkt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.