Grönkålspaj med fetaost och valnötter
Passar fint till julbordet
Ingredienser
Pajdeg:
- 3 dl vetemjöl
- 125 gr. Smör
- 1 msk iskallt vatten
- 1 tsk salt
Fyllning:
- 3 st. Torggummans ägg
- 4 dl mjölk
- 0,5 tsk salt
- 200 gr hackad grönkål
- 1 hackad gul lök
- 3 st. fin hackade vitlöksklyftor
- 2 msk rapsolja
- 150 gr. Feta ost
- 1 dl. hackade valnötter
- Salt o peppar
Garnering: Granatäpple kärnor
Instruktioner
- Nyp ihop smör och mjöl, tillsätt vatten o salt. Knåda ihop till en deg.
- Låt vila i kylen en stund.
- Tryck ut degen i en pajform, nagga den och förgrädda skalet i 10-15 min i 175 graders ugnsvärme.
- Fräs samman grönkål, lök och vitlök i rapsoljan tills det mjuknar.
- Smaksätt med salt o peppar.
- Vispa ihop ägg, mjölk och salt till en äggstanning.
- Lägg grönsaksblandningen i pajskalet. Smula över fetaosten och valnötterna.
- Häll över äggstanningen.
- Grädda i ca 40 min, eller tills äggstanningen stelnat och fått fin färg i 175 graders ugnsvärme.