Gratinerad torsk på grönsaksbädd med citronsås
- 2 bitar torskfilé
- 1 st broccolistånd
- 1 stor näve haricot verts
- 1 röd lök
- 1 näve körsbärstomater
- 1,5 dl grädde
- 1 dl mjölk
- 1 msk smör
- 1 msk vetemjöl
- 1 st citron
- 1 st grönsaksbuljong
- peppar
- lite ost
Tina fisken om den är fryst.
Förkoka broccoli och haricot verdes i ett par minuter (ska ha tuggmotstånd, bara mjukas upp en aning).
Gör en botten redning: smält smör och rör ut mjölet däri, häll sedan på mjölk och grädde och vispa medan det kokar försiktigt. Smula (eller riv) buljongen fint och blanda ut. Pressa/rör ner citronsaften. Svartpeppra.
Varva broccoli och haricot verts i botten av en oljad, ugnsfast form. Dela filéerna på längden och lägg på. Strö över tomat och fint klyftad lök. Fördela såsen och toppa med lite riven ost.
Gratinera på 225 grader i 10-15 minuter, sista minuterna höjde jag till snabben för att få lite fin färg.