Go Back

Gratinerad torsk på grönsaksbädd med citronsås

Ingredienser

  • 2 bitar torskfilé
  • 1 st broccolistånd
  • 1 stor näve haricot verts
  • 1 röd lök
  • 1 näve körsbärstomater
  • 1,5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 st citron
  • 1 st grönsaksbuljong
  • peppar
  • lite ost

Instruktioner

  • Tina fisken om den är fryst.
  • Förkoka broccoli och haricot verdes i ett par minuter (ska ha tuggmotstånd, bara mjukas upp en aning).
  • Gör en botten redning: smält smör och rör ut mjölet däri, häll sedan på mjölk och grädde och vispa medan det kokar försiktigt. Smula (eller riv) buljongen fint och blanda ut. Pressa/rör ner citronsaften. Svartpeppra.
  • Varva broccoli och haricot verts i botten av en oljad, ugnsfast form. Dela filéerna på längden och lägg på. Strö över tomat och fint klyftad lök. Fördela såsen och toppa med lite riven ost.
  • Gratinera på 225 grader i 10-15 minuter, sista minuterna höjde jag till snabben för att få lite fin färg.