Fisksoppa med lax, räkor och torsk

Fisksoppa med lax, räkor och torsk

Ingredienser

  • 200 gram färska eller frysta hela räkor
  • 400 gram torskfilé
  • 400 gram laxfilé
  • 3 morötter
  • 0,5 purjolök
  • 7 potatisar
  • 1 liter vatten
  • 2 tärningar fiskbuljong
  • 5 dl crème fraiche eller grädde eller blanda
  • 50 gram smör
  • 0,5 dl hackad dill
  • 0,5 dl hackad gräslök
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl vitt vin valfritt

Instruktioner

  • Mät upp 1 liter vatten i en stor kastrull och koka upp.
  • Skala under tiden potatisen.
  • Skär potatisen i grova bitar ca 3×3 cm och börja koka i vattnet.
  • Tillsätt fiskbuljongtärningen.
  • Dela, skölj och rensa purjolöken. Strimla den.
  • Skala och riv morot fint.
  • Fräs purjolöken och moroten på låg värme i en kastrull i smöret i 15 minuter medan potatisen kokar under tiden.
  • Skär under tiden fisken i 3×3 cm tärningar.
  • Skala räkorna.
  • Tillsätt den frästa purjolöken samt moroten till potatisen. Koka upp.
  • Tillsätt fisken och koka upp samt sjud på svag värme fem minuter.
  • Blanda i crème fraiche eller grädde i soppan. Värm upp.
  • Smaka av fisksoppan med dill, gräslök, salt och peppar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.