Färskpotatiskaka
En fantastiskt god potatispaj, som passar utmärkt till grillat.
Ingredienser
Pajdeg
- 125 g smör rumsvarmt
- 3 dl vetemjöl rumsvarmt
- 2 msk vatten
Fyllning
- 750 g färskpotatis kokt
- 2 dl ost riven
- 1 dl färska örter t.ex. timjan, persilja och gräslök
- 3 st ägg
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- salt & peppar
Instruktioner
Pajdeg
- Hacka ihop pajdegen. Kavla ut i och lägg i en form med löstagbar botten, 24 cm i diameter. Låt stå kallt i 30 minuter.
Fyllning
- Skiva potatisen. Varva potatis, ost och örter i formen.
- Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar och häll över.
- Grädda i 200 grader, ca 45 minuter tills äggstanningen stelnat.