Rasmas rågbröd

Rasmas rågbröd

Ingredienser

Dag 1

  • 3 dl Grovt rågmjöl
  • 6 dl Kokhett vatten
  • 1 påse Hel kummin

Dag 2

  • 50 g Jäst
  • 1 msk Salt
  • dl Mörk sirap
  • Saften av en ½ citron
  • 5 dl Grovt rågmjöl
  • 7-8 dl Manitoba Cream

Instruktioner

Dag 1

  • Rör samman ingredienserna och låt stå i rumstemperatur i minst 12 timmar. Rör om efter några timmar.

Dag 2

  • Värm ugnen till 30 grader. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt fördegen, salt, sirap och citronsaft. Blanda väl. Arbeta sedan in mjölet för hand, några deciliter i taget under ca 10 minuter. Ta upp degen på mjölad bänk på slutet och arbeta in det sista av mjölet. Låt den jäsa 1-2 timmar i ugnen
  • Ta ut degen och höj ugnen till 180 grader. Dela degen i två delar och forma degarna till två limpor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 minuter
  • Grädda längst ner i ugnen cirka 1,5 timme. Linda in bröden och låt dem svalna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.