Krämig chokladglass

Krämig chokladglass

Ingredients

  • 5 dl Vispgrädde
  • 1 brk Sötad kondenserad mjölk 397 g
  • 200 g Chokladkaka Valfri sort

Instructions

  • Vispa grädde fluffig i en skål. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt. 
  • Hacka chokladen och blanda ner den i gräddsmeten. Spar lite av den hackade chokladen till garnering. 
  • Häll glassmeten i en limpform, ca 1,5 liter. Strö resten av den hackade chokladen på ytan. Täck formen med plastfolie och ställ in den i frysen i 6-8 timmar, tills den är genomfryst. 
  • Ta fram glassen en stund före servering. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.