Vit kladdkaka med saffran och lingongrädde
- 1 kuvert saffran
- 1 tsk strösocker
- 2 msk vaniljsocker
- 1/2 dl strösocker
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1 krm salt
- 100 g smör
- 200 g vit choklad grovhackad
- 3 st ägg
- 3 msk ljus sirap
- ströbröd och smör till formen
Lingongrädde
- 3 dl vispgrädde
- 2 msk florsocker
- 4 msk lingon rårörda
Sätt ugnen på 175 grader
Stöt saffran och en tesked socker i en mortel
Blanda vaniljsocker, socker, mjöl, salt och saffransblandningen
Smält smöret och rör ned chokladen och låt den smälta. Tillsätt ägg och sirap och blanda
Vänd ner chokladblandnningen i de torra ingredienserna och blanda till en smidig smet
Kläm fast ett bakplåtspapper i en springform, ca 22 cm. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter
Vispa grädden med sockret och rör ner lingonen
Pudra kakan med lite florsocker och servera med lingongrädden