Torskrygg på krämig spetskålsbädd
- 600 g torskrygg
- 200 g naturell färskost
- 1,5 dl matlagningsgrädde
- 3-4 msk finriven färsk pepparrot
- 0,5 st st rivet skal av en halv citron
- 0,5 juice från en halv citron
- 300-400 g strimlad spetskål
- 3 msk hackad persilja
- 3 msk ströbröd
- 1 tsk salt
- nymalen svartpeppar
- fast potatis
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och sätt potatisen på kokning.
Fräs spetskålen i olivolja i en stekpanna utan att den får färg. dra över ett par varv med svartpepparkvarnen under tiden.
Blanda färskost, grädde, pepparrot och citronjuice samt slutligen den frästa spetskålen och bred ut det i botten av en ugnsfast form.
Lägg på torskryggsbitarna och pensla dem med en aning olivolja så att ströet fäster.
Blanda det rivna citronskalet med salt, persilja och ströbröd och strö blandningen över fisken.
Ställ in i mitten av ugnen i ca 25-30 min. (innertemp på torskryggen 54-56 grader).
Servera med nykokt potatis och ett riktigt gott vin.