Torskrygg på krämig spetskålsbädd

Torskrygg på krämig spetskålsbädd

Ingredienser

  • 600 g torskrygg
  • 200 g naturell färskost
  • 1,5 dl matlagningsgrädde
  • 3-4 msk finriven färsk pepparrot
  • 0,5 st st rivet skal av en halv citron
  • 0,5 juice från en halv citron
  • 300-400 g strimlad spetskål
  • 3 msk hackad persilja
  • 3 msk ströbröd
  • 1 tsk salt
  • nymalen svartpeppar
  • fast potatis

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Skala och sätt potatisen på kokning.
  • Fräs spetskålen i olivolja i en stekpanna utan att den får färg. dra över ett par varv med svartpepparkvarnen under tiden.
  • Blanda färskost, grädde, pepparrot och citronjuice samt slutligen den frästa spetskålen och bred ut det i botten av en ugnsfast form.
  • Lägg på torskryggsbitarna och pensla dem med en aning olivolja så att ströet fäster.
  • Blanda det rivna citronskalet med salt, persilja och ströbröd och strö blandningen över fisken.
  • Ställ in i mitten av ugnen i ca 25-30 min. (innertemp på torskryggen 54-56 grader).
  • Servera med nykokt potatis och ett riktigt gott vin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.