Saffransskorpor

Saffransskorpor

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 g saffran
  • 2 ägg ekologiska
  • 1,5 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1,5 dl hel sötmandel
  • rörsocker

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
  • Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
  • Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
  • Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
  • Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
  • Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
  • Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
  • * Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.