Rabarberrutor med havresmul
- 150 g smör
- 3 st ägg
- 2 dl socker
- 6 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 1 dl mjölk
- 300 g rabarber
- 1 msk potatismjöl
- 0,5 dl socker
Havresmul
- 125 g smör
- 2,5 dl havregryn
- 1,5 dl vetemjöl
- 1,5 dl socker
- 0,5 tsk salt
Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner smör och mjölk. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna (30x40 cm).
Skär rabarberns i riktigt tunna skivor och blanda med potatismjöl och socker.
Blanda ingredienserna till havresmulet och bred ut över rabarberns.
Grädda mitt i ugn, 225 grader i ca 25 minuter. Delas i rutor.