Lingonpannakotta

Lingonpannakotta

Ingredienser

  • 4 dl grädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 2 gelatinblad
  • 1 dl lingon Spara några till garnering

Instruktioner

  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka fem minuter. Under tiden börjar du med gräddblaningen.
  • Häll i grädde i en kastrull tillsammans med socker, och en skuren vaniljstång. Skrapa gärna ur vaniljen”fröna” direkt ner i grädde + själva vaniljstången.
  • Låt koka upp på svag värme, när det kokat – ta bort från värmen och vispa ner gelatinbladen tills de löst sig helt. Häll i lingonen och mixa med stavmixer till en rosa slät smet. Sila det innan du häller upp det i vackra glas.
  • Låt stå kallt i minst 4 timmar innan servering.
  • Dekorera med lingon innan de serveras

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.