Kladdkaka med kolakräm och crisptopping
- 3 st Ägg
- 3,5 dl Socker
- 1 tsk Vaniljsocker
- 4 msk Kakao
- 2 dl Vetemjöl
- 150 g Smör Smält
- 1 brk Karamelliserad mjölk
- 120 g Mjölkchoklad
- Rice crispies
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt svalna något.
Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret.
Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter.
Börja med att breda på ut hälften av kladdkakssmeten i den, och klicka ut kolakrämen i smeten och toppa sist med resten kladdkakesmeten.
Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet.
Smält mjölkchokladen över vattenbad och rör ner ett par dl rice crispies och bred över den crispiga chokladtoppingen över kladdkakan och ställ svalt fram till servering.