Apelsincheesecake

Apelsincheesecake

Ingredienser

Botten

  • 17 st digestivkex
  • 125 g smör
  • 4 msk strösocker

Cheesecake

  • 3 st ägg
  • 0,5 dl strösocker
  • 200 g Philadelphiaost
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 st apelsin

Instruktioner

Botten

  • Mixa kexen , så att det nästan blir som mjöl. Rör sedan ihop med smält smör och socker.
  • Platta ut i en rund form ( med avtagbara kanter ) , ca 22-25 diameter. Ska gräddas i ugnen i 150 grader i ca 40-45 minuter.
  • Låt digestivbotten sedan svalna i frysen medan du gör cheseecaken.

Cheescake

  • Knäck äggen , och dela på äggvitor och äggulor i 2 olika skålar.
  • Vispa ihop äggulor, socker, och vaniljsocker. Vänd sedan ner Philadelphiaosten, och presse ner saften från apelsinen, samt river du ner skalet från den tvättade apelsinen.
  • I den andra skålen vispar du äggvitorna till ett hårt skum, sedan kan du bara lägga på det hårda äggviteskummet på den andra smeten, men blanda inte runt än.
  • Nu ska du vispa grädden , och när den är klar så ska du blanda i , vända om samtliga, så att de blandas. Men rör inte runt för mycket.
  • Fyll sedan det svala pajskalet med röran , och låt sedan stå kallt i frys i minst 4 timmar
  • Låt stå kallt i 4 timmar innan servering, och ta fram cheseecaken 20 minuter innan den serveras. Dekorera med färska hallon och citronmeliss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.