Go Back

Vit chokladpannacotta med citronmarinerade jordgubbar

Ingredienser

  • 10 dl grädde
  • 4 1/2 st gelatinblad
  • 1/2 dl strösocker
  • 300 gram vit blockchoklad

Garnering

  • 1/2 liter Jordgubbar
  • 1 Citron
  • Citronmeliss

Instruktioner

  • Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, så att de blir mjuka.
  • Häll upp grädden och socker i en kastrull och låt sjuda upp till det kokar ihop.
  • Ta av från plattan, och smält i blockchokladen och sedan när det svalnat ytterligare så rör du ner gelatinbladen. Rör ihop till en jämn och slät smet. Häll upp i en fin form.
  • Ställ in i kylen och låt svalna i 4 timmar.
  • Undertiden så ansar du jordgubbarna och pressar en stor citron över dem, rör om då och då – så att citronsaften fördelar sig.