KSS frallor på surdeg
Gör degen på kvällen och ställ in i kylen. På morgonen medan ugnen blir varm gör man frallor. Enkelt och väldigt gott!
- 0,5 l vatten kallt
- 25 g Havssalt
- 10 g jäst
- 200 g Vetesurdeg
- 550 g Vetemjöl
- 200 g Durumvetemjöl
Rör vatten, salt och jäst.
Tillsätt resten av ingredienserna och rör tills den blir en deg. Den behöver bara gå ihop.
Plasta bunken och ställ in i kylen på jäsning i 12-15 timmar.
Sätt på ugnen på 250 grader.
Häll ut degen försiktigt på mjölat bord.
Mjöla ovanpå degen.
Dela försiktigt i 15 delar och lägg på plåt.
Sätt in bröden i ugnen, sänk temperaturen till 230 grader och baka 12-15 minuter
Låt svalna på galler.