Räkpaj

Ingredienser

Pajdeg

  • 100 g smör rumsvarmt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 dl ost riven
  • 2 krm salt
  • 2 krm peppar
  • 2 msk vatten

Till pensling

  • 1 st ägg uppvispat

Fyllning

  • 500 g räkor med skal
  • 4 st ägg
  • 3 dl kaffegrädde
  • 3 dl ost riven
  • 1,5 dl dill hackad
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar

Instruktioner

Pajdeg

  1. Arbeta ihop ingredienserna till pajen och låt den vila svalt ca 1 timme. 

  2. Kavla degen på mjölat underlag och tryck ut degen i smord pajform, 28-29cm i diameter, glöm inte kanten. 

  3. Pensla botten och kant med det vispade ägget. 

  4. Förgrädda pajskalet i ugn 200°C ca 10 minuter.

Fyllning

  1. Skala räkorna och ta undan några till garneringen. 

  2. Vispa ihop ägg och grädde i en skål. 

  3. Tillsätt ost, dill, kryddor och räkor. 

  4. Häll fyllningen i skalet och grädda i 200°C ca 20-25 minuter, tills äggstanningen stelnat. 

  5. Garnera med räkor.