Go Back

Himmelsk äppeltosca

Ingredienser

Äppeltosca

  • 100 g Smör
  • 2 st Ägg
  • 1,5 dl Strösocker
  • 1,25 dl Vetemjöl
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • 2 st Äpplen
  • 1 tsk Kanel

Toscalglasyr

  • 50 g Smör
  • 0,75 dl Strösocker
  • 50 g Mandelspån
  • 1 msk Vetemjöl
  • 1 msk Mjölk

Instruktioner

  • Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda. Mjöl och vaniljsocker och rör till sist i det smälta smöret. Blanda väl. Häll smeten i en smörad och bröad springform.
  • Skala äpplena om du vill. Dela och kärna ur dem och skär i lagom tunna skivor. Tryck ner äppelskivor i smeten och pudra över kanel. Grädda i ugn i 175˚ i ca 25 minuter. Ta ut kakan och höj temperaturen till 200˚.
  • Smält smör och socker. Blanda i mandelspånen och mjölet. Rör noga. Häll i mjölken. Häll den varma toscasmeten över kakan och ställ in den i den 200˚ varma ugnen i 8-10 minuter. Ät den som den är eller servera med en klick vispad grädde.