Skriv ut Pin

Vit kladdkaka med saffran och lingongrädde

Ingredienser

  • 1 kuvert saffran
  • 1 tsk strösocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 100 g smör
  • 200 g vit choklad grovhackad
  • 3 st ägg
  • 3 msk ljus sirap
  • ströbröd och smör till formen

Lingongrädde

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • 4 msk lingon rårörda

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Stöt saffran och en tesked socker i en mortel
  • Blanda vaniljsocker, socker, mjöl, salt och saffransblandningen
  • Smält smöret och rör ned chokladen och låt den smälta. Tillsätt ägg och sirap och blanda
  • Vänd ner chokladblandnningen i de torra ingredienserna och blanda till en smidig smet
  • Kläm fast ett bakplåtspapper i en springform, ca 22 cm. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter
  • Vispa grädden med sockret och rör ner lingonen
  • Pudra kakan med lite florsocker och servera med lingongrädden