Go Back

Frasigt flarn med grönkål

Ingredienser

  • 250 G Smördeg Rullad, kyld
  • 100 G Grönkålsblad
  • 175 G Färskost Naturell
  • 75 G Fetaost
  • 2 St Päron Små
  • 1 Dl Valnötter Grovt hackade
  • 1,5 Msk Honung Flytande

Instruktioner

  • Rulla ut degen på en bakplåtspappersklädd plåt.
  • Repa och grovhacka grönkålen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, ca 2 minuter. Lägg genast i kallt vatten, låt rinna av väl. 
  • Bred färskosten på botten men spara en bar kant runt om. Lägg på lätt urkramad grönkål och smulad fetaost. Skär päronen i tunna skivor, ta bort kärnor. Lägg på skivorna, strö på valnötter och ringla över honung. 
  • Pensla kanterna med lätt vispat ägg. Nagga botten. Grädda i 225 grader i ca 15-20 minuter eller tills den fått fin färg och ser frasig ut.