Go Back

Räkpaj

Ingredienser

Pajdeg

  • 100 g smör rumsvarmt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 dl ost riven
  • 2 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 msk vatten kallt
  • 1 st ägg uppvispat till pensling

Fyllning

  • 500 g räkor med skal
  • 4 st ägg
  • 3 dl kaffegrädde
  • 3 dl ost riven
  • 1,5 dl dill hackad
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Instruktioner

Pajdeg

  • Arbeta ihop ingredienserna till majdegen och låt vila ca 1 timme.
  • Kavla degen på mjölat underlag och tryck ut degen i smord pajform med en diameter på 28 cm.
  • Pensla botten och kant med det vispade ägget.
  • Förgrädda i ugn på 200 grader i ca 10 minuter.

Fyllning

  • Skallräkorna och ta undan några till garnering.
  • Vispa ihop ägg och grädde i en skål. Tillsätt ost, dill, kryddor och räkor.
  • Häll fyllningen i skalet och grädda i 200 grader i cirka 20-25 minuter tills äggstanningen stelnat.
  • Garnera med räkor.