Print Pin

Glögg

Ett enkelt recept på hemmagjord glögg baserat på svagdricka. Vi brukar spara undan ett par flaskor till sommarens seglats och då smakar den riktigt bra.

Ingredients

  • 4.5 l Svagdricka
  • 2 kg Strösocker
  • 50 g Jäst
  • 500 g Russin
  • 1 påse Kardemummakärnor
  • 3 st Kanelstänger
  • 5 cm Ingefära
  • 5 st Potatis Skalad, rå

Instructions

  • Häll upp svagdrickan i en väl rengjort plasthink.
  • Blanda ut jästen i en kopp ljummet vatten och häll sedan ner i svagdrickan.
  • Skiva potatisen och ingefäran.
  • Tillsätt resten av ingredienserna.
  • Täck över med plastfolie.
  • Låt jäsa i 3-4 veckor. Skaka om då och då.
  • Sila och häll över glöggen i nytt kärl. Se till att bottensatsen inte följer med. 
  • Låt stå stilla och klarna i en vecka. 
  • Buteljera!

Notes