Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
Skriv ut
Pin
Apelsinmüsli med kardemumma
Ett recept från Ulrikas Kickstart.
Jag brukar göra müslin utan russin och dadlar, vilket ger större valmöjligheter med färska frukter och bär.
Ingredienser
2
st
apelsiner
2
dl
mandel
5
dl
boveteflingor
0,5
dl
linfrö
1
dl
solrosfrö
1
tsk
kardemumma
malen
3
msk
rapsolja
1
msk
honung
10
st
dadlar
torkade
1
dl
russin
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°C.
Riv skalet från en apelsin och hacka mandeln grovt.
Blanda boveteflingor, frön och kardemumma på en ugnsplåt med ett bakplåtspapper på och fördela mandel och apelsinskal på plåten.
Dela apelsinerna och pressa ut saften i en skål.
Blanda i rapsolja och häll blandningen över müslin.
Arbeta in vätskan med händerna och ringla över lite honung.
Sätt in i ugnen i ca 20 minuter och rör om med jämna mellanrum så att müslin inte bränns.
Ta ut plåten och låt svalna.
Hacka dadlar och blanda ner med russin.
Förvara i en tät burk.
Anteckning
Linfrö är numera ifrågasatt, så det går bra att utesluta.