Go Back

Apelsinmüsli med kardemumma

Ett recept från Ulrikas Kickstart.
Jag brukar göra müslin utan russin och dadlar, vilket ger större valmöjligheter med färska frukter och bär.

Ingredienser

  • 2 st apelsiner
  • 2 dl mandel
  • 5 dl boveteflingor
  • 0,5 dl linfrö
  • 1 dl solrosfrö
  • 1 tsk kardemumma malen
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk honung
  • 10 st dadlar torkade
  • 1 dl russin

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C. 
  • Riv skalet från en apelsin och hacka mandeln grovt. 
  • Blanda boveteflingor, frön och kardemumma på en ugnsplåt med ett bakplåtspapper på och fördela mandel och apelsinskal på plåten. 
  • Dela apelsinerna och pressa ut saften i en skål. 
  • Blanda i rapsolja och häll blandningen över müslin. 
  • Arbeta in vätskan med händerna och ringla över lite honung. 
  • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter och rör om med jämna mellanrum så att müslin inte bränns. 
  • Ta ut plåten och låt svalna. 
  • Hacka dadlar och blanda ner med russin. 
  • Förvara i en tät burk. 

Anteckning

Linfrö är numera ifrågasatt, så det går bra att utesluta.