Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
Skriv ut
Pin
Kycklingfilé med italiensk fyllning
Ingredienser
500
g
kycklingfiléer
8
st
soltorkade tomater i olja
strimlade
2
st
marinerade vitlöksklyftor
1
msk
olja från tomaterna
0,5
kruka
basilika
1
pkt
bacon
1
msk
smör
1
dl
créme fraiche
1
dl
vatten
1
msk
kycklingfond
Instruktioner
Vik ut lårfiléerna och banka ut dem med undersidan av en gryta.
Mixa ihop tomater, basilika, olja och vitlök. Fördela hälften av fyllningen på filéerna och vik ihop dem.
Linda bacon runt kycklingen och fäst med en tandpetare. Bryn runt om i smör.
Lägg över köttet i en form och stek klart i 200 grader i 20 minuter i ugnen.
Koka upp crème fraiche, vatten, fond och resten av fyllningen. Serveras som sås.
Servera också klyftpotatis och en tomat- och gurksallad med lime och olivolja som tillbehör.
Anteckning
Tips: Det finns numera tunnskivade kycklingfiléer. Fungerar lika bra.